Innovationscheckar – 100 000 kr till ert företag!

 

#innovationscheck #finansiering #coompanionkalmarlänHar ni en idé om en produkt eller tjänst där ni behöver undersöka potentialen innan ni vågar ta nästa steg? Är ni ett kooperativ eller vill göra detta i samarbete med andra företag?

Under 2017 och 2018 finns det innovations- och IP-checkar på upp till 100 000 kronor att söka för kooperativa företag med maximalt 250 anställda. Nytt är att även samverkande företag, om minst tre, kan söka. Checkarna används för att köpa extern hjälp från forskningsinstitut, universitet, högskolor eller privata konsulter. Till exempel handlar det om att undersöka innovativa och nya affärsmodeller, produkter, tjänster och processer. Det kan också handla om nya organisatoriska lösningar och partnerskap, sociala innovationer, nya strategier, koncept eller idéer som möter olika behov i samhället på ett nytt sätt. Checken kan även användas för att ta fram en strategi för hantering av immateriella tillgångar men medlen får inte användas till den ordinarie verksamheten. Nedan hittar du ett antal exempel på vad tidigare checkar använts till.

Här i Kalmar län är Gudrun Einefors innovationscoach. Det innebär att hon hjälper er att utveckla er idé och fylla i ansökan. Ta kontakt med henne om ni är intresserade av att söka!

Mobil: 0729 755 733
Epost: gudrun@coompanion.se

Läs mer om checkarna på Coompanion Sveriges hemsida.

vinnova_rgb-300x108Coompanion är en av Vinnovas förmedlare av innovationscheckar. Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet och driver program för att stärka innovationskraften inom flera samhällsområden och näringsgrenar.

 

Goda exempel på användning

 

Mathantverkshuset – Arctic Circle Products ek. för.

Kulturkonsulten – Jämtlands Kulturkompani ek. för.

Bemanning med unga – Gotlands skog och miljö

Kunskapsvalidering med OCN-metoden – Sociala Kooperativet En Trappa Upp ek. för.

Småländsk mat i samverkan – Eksjö.nu

Modell för CO2 prissättning av krediter – Ekobanken medlemsbank

“Vi ville lösa ett samhällsproblem” – Eftersöksakuten

Leverantör av professionella tjänstehundsekipage – Dog and People Tjänstehundar

Färg i Påse – Av Jord AB