16 maj 2017

Bazar med framtidens företagare

 

 

#företagsamframtid #ölandsfolkhögskola #företagande #nyanländaDen ett-åriga kursen Företagsam Framtid på Ölands Folkhögskola närmar sig sitt slut och under Öland spirar anordnade deltagarna en Bazar för att visa upp vad de arbetat med under det gångna året samt sina idéer för framtiden. Kursen går för första gången i år och är till för utlandsfödda som är sugna på att starta företag. Fokus är på arbetsintegrerande socialt företagande och kursen ingår i ett två-årigt projekt som finansieras av Europeiska socialfonden samt Coompanion Kalmar län.

 

 

#företagsamframtid #ölandsfolkhögskola #företag #nyanlända #fotografUnder lördagen presenterades ett brett spektrum av affärsidéer, varav några redan är i drift och andra i sin linda. Man kunde bland annat besöka en syatelje/möbeltapetseri och en frisersalong, äta grekisk mat från ett nyöppnat gatukök, handla handgjorda smycken importerade från ett flyktingläger i Libanon, förkovra sig i en rykande färsk utgåva av en svensk-arabisk tidskrift, spela det syriska spelet Barsis, beskåda, fotografier och konst, lyssna på live-framträdanden samt uppleva grafisk design och videoredigering. Bazaren bidrog både till nya kontakter och uppdrag för kursdeltagarna samt lockade nya deltagare till kursen nästa år.

 

 

#företagsamframtid #ölandsfolkhögskola #företag #nyanlända #grafiskdesign#företagsamframtid #ölandsfolkhögskola #företag #nyanlända #frisörNu går kursdeltagarna ut på praktik eller startar upp sina företag. En del har under året kommit fram till att de behöver lära sig mer om Sverige innan de är redo för att starta eget och går därför vidare med andra utbildningar och jobb istället. Är du intresserad av att gå kursen nästa år? Läs mer på Ölands Folkhögskola!

 

 

 

 

 

18423091_1393902797335084_5726767621884975837_o#företagsamframtid #ölandsfolkhögskola #företag #nyanlända #syriskmat#företagsamframtid #ölandsfolkhögskola #företag #nyanlända #hantverk

 

 

 

 

 

 

 

 

#shabamat #företagsamframtid #ölandsfolkhögskola #företag #nyanlända #foodtruck

18423028_1393914600667237_3375687889061026467_o#jazitaoluisasyatelje #företagsamframtid #ölandsfolkhögskola #företag #nyanlända #möbeltapetsering

 

 

 

 

 

 

Foton: Alireza Teimori och Paula Almeid 

Dela